【盤點】 25位明星 《10年前後》嘅 「對比照」

人人都玩 「10 year challenge」,你又有無勇氣去睇翻10年前嘅自己呢?
一眾明星、藝人都加入 #10yearchallenge,可能當年無美圖、effect 嘅關係,完全係一場「真面目」大對決,但竟然有一部份明星可以Keep住童顏,經得過歲月嘅洗禮,借問係唔係食咗防腐劑呢?

1. 楊丞琳(Rainie)
台灣「可愛教主」楊丞琳post出2張10年對比相,少女味完全有增無減!Why?Why?Why?

2. 佘詩曼 (Charmaine Sheh)
前幾天,阿余先post出素顏照,去反擊美圖大神。
10年前後,阿余(孄妃) 都係頂級靚女

3.吳謹言 (Wu Jinyan)
10年前後,吳謹言 (魏瓔珞、令妃) 都係超白

4.譚凱琪(Zoe)
參演《大帥哥》而上位的「天嬌」譚凱琪,用咗兩張一樣髮型嘅相作對比,簡直就係Copy and Paste,教我如何找不同呢?(搵到嘅話,我話你叻!)

5. 倪晨曦(Elva)
Elva BB身為係美容教主,又做瑜伽,加上一向飲食健康,回望10年前嘅自己,又點會難得倒佢丫?左邊冬天相,右邊低V吊帶衫,一凍一熱,真識玩!

6. 陳詩欣(Eunice)
TVB《三日兩夜》上位女神Eunice,10年過去成功令「包包面」消失,仲增加一份成熟美呢!

7. 馮盈盈 (Crystal)
馮盈盈貼出自己14歲和24歲的照片,在帖文表示問:「小姐你邊位?」並hashtag了「女大十八變」

8. Twins 蔡卓妍(阿Sa)+鍾欣潼(阿嬌)
wins成員蔡卓妍(阿Sa)更出賣隊友鍾欣潼(阿嬌),大晒當年拍攝新年賀年MV時的相片,更Tag上「over10yearchallenge」。

9. 何超蓮 (Laurinda)
27歲的賭王千金何超蓮亦上載一幅舊照,自稱現時19歲的她,稱圖中是9歲的自己,超蓮當年梳起冬菇頭,惟她表示其實一點也不喜歡這個髮型。

10. 鄧紫棋 (G.E.M.) Gloria 宇宙漿
G.E.M.(鄧紫棋)都有上載自己10年前後的對比圖

11. 楊千嬅與丁子高

12 鄭秀文 (Sammi)

13. 李嘉欣 (Michele Monique Reis)

14. 王君馨 (Grace)
至於已為人妻的王君馨也上載多張自己22歲和32歲的對比照,10年前的她青春可人,10後即使已「升呢」,但依然索爆。

15. Anne hathaway
荷李活影星Anne hathaway10年後更有女人味。

16. Emma Watson
妙麗10年前已經係小美人,10年後更係大美人啦

睇完女仔,又睇下幾個唔同年齡的男明星!

17. 張繼聰 (Louis)
張繼聰最近變大隻不少的

18 何廣沛 (Matthew)
何廣沛成功去除MK味,充滿星味。唔知佢10年前係唔係一樣咁「衝動」呢?

19 林奕匡(Phil)

20. 胡渭康

21 六號 (陸浩明)
陸浩明則在其Ig說:「十年唔夠,比夠廿年你哋睇」。他上載20年前後的新舊照,可見他於1999年時相當青澀,身型也一樣瘦削。

22 陳智燊(Jason)+ 宋熙年(Sarah)
兩口子變成幸福的一家三口

23. 林師傑 (Auston)

24. 森美
森美當然響應熱潮,但不忘搞搞新意思,只上載10分鐘前後,即剃鬚和梳洗前後的對比照,稱:「唔使等十年先有改變啦,朝頭早起身梳洗前同梳洗後,十分鐘都夠大分別啦!」

25. 莊思敏(Jacquelin)咁,嚟個30年大挑戰。
數數手指佢喺1989年都只係9歲,冬菇頭、面圓圓再加埋個怕醜笑容,同依家個成熟索樣真係好大分別,30年嘅差距都真係唔講得笑,不過難得佢咁有心,公開自己嘅童年照

由tvboxnow小編整合整理;處理時間長久
如轉貼,請列明出處,謝謝